De Kresj opent deuren voor Amber

De Kresj opent deuren voor Amber

Amber werkt bij kinderdagverblijf De Kresj in Wijk bij Duurstede. Omdat zij praktijkonderwijs heeft gevolgd, valt zij onder de Banenafspraak en is het hebben van een reguliere baan geen vanzelfsprekendheid voor haar. Na haar stageperiode bij de Kresj kon zij daar blijven werken omdat er speciaal een baan voor haar werd gecreëerd. Een unieke ontwikkeling die mogelijk andere kinderdagverblijven inspireert.

Amber vertelt trots: ‘’ik kan me moeilijk concentreren tussen de schoolbanken en kan niet zo goed leren. Het werk hier leer ik in de praktijk en dat gaat heel goed. Ik had nooit verwacht dat ik hier kon werken. Ik maak de fruithapjes klaar, verschoon bedjes, draai wassen, zet de oven aan voor de warme middagmaaltijd, reinig de oven, vul luiers aan en breng het vuilnis weg. Tussendoor geef ik weleens een baby de fles of ga mee naar buiten met de kinderen. Nooit als leidster maar als extra hulp. Ik heb het hier goed naar mijn zin. Een afwisselende baan en ik vind het leuk om de kinderen te zien opgroeien.’’

Kans
Haar collega Lisette vertelt: ‘’We zijn heel blij met Amber. Doordat zij ons ondersteunt kunnen wij de kinderen meer aandacht geven. Wij werken hier met een team van 20 collega’s en dagelijks bezoeken gemiddeld 65 kinderen onze locatie. We bestaan binnenkort 20 jaar waarvan ik er al 18 hier werk en zo met mij nog een aantal. Een stabiel en leuk team waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat. Geweldig dat we Amber deze kans kunnen bieden en zij onderdeel is van ons team.’’

Ondersteuning
‘’Voor ons is dit de eerste keer dat we dit op deze manier doen. Het was ook spannend of Amber hier kon blijven. Met de begeleiding vanuit Werkroute worden we daar, als werkgever, goed in ondersteund. We hebben samen met een consulent een rooster opgesteld met Amber met taken en binnenkort volgt de loonwaardemeting door een arbeidsdeskundige van Werkroute voor de bepaling van de loonkostensubsidie. We kunnen het andere kinderdagverblijven echt aanbevelen!’’

Werkroute
Werkroute is een samenwerking tussen de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Biga Groep. Via Werkroute bieden de twee samenwerkende partijen ondersteuning op maat aan kandidaten die onder de Wet Banenafspraak vallen of aangewezen zijn op een beschutte werkomgeving. Het einddoel is werk of een andere nuttige participatiemogelijkheid. Ook jongeren, zoals Amber, die vanuit het praktijkonderwijs direct in het doelgroepenregister worden opgenomen worden begeleid. De werkgever die een werkplek biedt wordt ook ondersteuning en advies geboden. Zo vergoedt Werkroute bij De Kresj de loonkostensubsidie.

 

Menu