Over ons

Arbeidsdeskundige Margriet “Welk werk past bij jou? Laten we dit samen bekijken.” “Fijn om buiten te werken in een team.” “Werk genoeg, bij ons of bij een bedrijf. Wij helpen jou.” “Het is fijn om een baan te hebben.” “Ondernemen met maatschappelijke visie” Uitgangspunt training “Wat kan ik, wie ben ik, wat wil ik en hoe kom ik daar.”

5 GemeentenBiga Groep is een social enterprise en onderneemt met een maatschappelijke missie dit bewijst ook het PSO 30+certificaat. Circa 500 mensen zijn bij ons in dienst. Zij werken bij werkgevers in de regio of in ons bedrijf. Daarnaast bieden wij trajecten aan mensen die vallen onder de Participatiewet en het UWV. Wij bieden mensen die niet zelfstandig een plek kunnen vinden of houden op de arbeidsmarkt begeleiding naar een betaalde baan. Werkgevers bieden wij effectieve en efficiënte oplossingen voor personeelsvraagstukken waarbij we zorgen dat mensen die mee willen doen aan het werkproces zo optimaal mogelijk worden ingezet.

Wij beschikken over een goede infrastructuur waarbij het ontwikkelen van arbeidsvermogen centraal staat. We bieden verschillende werksoorten, vaktrainingen en optimale begeleiding. Wij zijn gecertificeerd partner van het UWV voor Wajong en re-integratie. Daadkrachtig en resultaatgericht handelen, daar zijn we goed in doordat we de juiste specialisten in huis hebben voor re-integratietrajecten op maat.

Biga Groep is partner voor gemeenten bij het realiseren van arbeidsparticipatie voor hun inwoners. Wij ondersteunen de 5 gemeenten bij het uitvoeren van de Participatiewet.

Wat betekent Biga Groep?

Biga staat voor ‘Buitengewoon In Gepaste Arbeid’.

Compilatie RTV Utrecht serie Margreet


Over de compilatie

Margreet van RTV Utrecht maakte een serie achter de schermen bij Biga Groep. Dit geeft een beeld van de diversiteit van mensen én van werk. Zes weken lang was Margreet te gast en deelden 14 medewerkers hun persoonlijke verhaal met haar én de kijkers. Dit tijdens hun werk bij Biga Groep, gemeente Wijk bij Duurstede, Ziggo, Defensie, UMC Utrecht en Hotel Landgoed Zonheuvel.

Kwaliteit, Veiligheid en Milieu

Wij besteden veel aandacht aan Kwaliteit, Veiligheid en Milieu. Hieronder een korte samenvatting van ons beleid op dit gebied.

VCA

De afdeling Groen is al jaren VCA** gecertificeerd. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn belangrijke speerpunten tijdens onze werkzaamheden.

ISO 9001 en ISO 14001

De afdeling Groen en Schoonmaak zijn ISO 9001 (Kwaliteit) en ISO 14001 (Milieu) gecertificeerd. Met ons KAM managementsysteem wordt continue verbetering nagestreefd.

Milieuvergunning

Voor onze bedrijfslocatie aan de Thorbeckelaan 3 in Zeist beschikken wij over de vereiste vergunningen in het kader van de Wet milieubeheer. Bedrijfsactiviteiten worden conform de door de overheid vastgestelde voorschriften uitgevoerd. Regelmatige controles van en overleg met de overheid zorgen voor een optimale bedrijfsvoering met betrekking tot de diverse aspecten ten aanzien van het milieu.

Menu