Re-integreren via Biga Groep

Biga Groep biedt praktische hulp en coaching aan mensen die het lastig vinden om een goede plek op de arbeidsmarkt te vinden of te behouden.

Een baan vinden lijkt in deze economisch tijd geen probleem. Toch kunnen er situaties ontstaan waarbij dit lastig is. Soms spelen er zaken waar je in het zoeken van werk rekening moet houden, denk aan kinderopvang, reisafstand of een ziekte die je beperkt.

We helpen je bij dit zoekproces, ook kunnen we je op het werk begeleiden om ervoor te zorgen dat je baan ook een baan blijft.

Elk jaar begeleiden we 250 mensen succesvol naar werk. Mensen die nu een salaris verdienen en weer toekomstplannen kunnen maken. Mensen met een Participatiewet-uitkering of een uitkering van het UWV. Voor het UWV voeren we de Werkfit, Naar Werk en Modulaire re-integratievoorzieningen uit.

Traject

Een kennismakingsgesprek start met een kennismakingsgesprek om  samen jouw behoeftes en doelen, ook kijken we hoe lang we daarvoor nodig zullen hebben.

In een traject leveren we altijd maatwerk, iedereen is anders en heeft behoefte aan verschillende vormen van hulp.

De volgende instrumenten kunnen ingezet worden:

  • Trainen
    Een combinatie van solliciteren, empowerment en vaktrainingen en alles wat daarbij komt kijken. Ze helpen je persoonlijke effectiviteit te verbeteren en geven een realistisch beeld van jouw mogelijkheden. Zo vergroten we jou opgestelde doelen.
  • Werkstage
    Ook de werkstage is bedoeld als opstap naar een betaalde baan. Je doet werkervaring op bij een werkgever in de regio. Op deze manier onderzoeken we samen wat er bij jou past en wat jouw mogelijkheden zijn in de arbeidsmarkt.
  • Persoonlijke begeleiding
    Bij Biga Groep kun je rekenen op een praktische en deskundige aanpak. We hebben veel ervaring met begeleiden.

Margriet Exterkate

Arbeidsdeskundige

tel: 030- 850 32 98

We staan altijd voor je klaar

Ook wanneer je aan het werk bent, kun je nog op ons rekenen. In sommige gevallen houdt de begeleiding in dat we zo nu en dan bij je langs komen of dat we in overleg met de werkgever je werkplek aanpassen.

Menu