Er ging een wereld voor mij open

Er ging een wereld voor mij open

‘Ik kende Biga alleen van het groenonderhoud en afdeling schoonmaak’

Marie-Louise (23 jaar), woont in Zeist en werkt vanaf oktober op afdeling Defensie bij het sociaal werkbedrijf Biga Groep in Zeist. Zij sorteert daar kleding voor opdrachtgever Defensie in een team van 50 mensen. Marie-Louise vertelt enthousiast: ‘Ik vind het hier echt heel leuk en ik wil hier nooit meer weg. Ik heb het goed naar mijn zin met collega’s maar er wordt hier natuurlijk ook gewerkt. Na de basisschool volgde ik speciaal onderwijs omdat ik niet goed meekwam. Bij Abrona volgde ik een horeca-opleiding op niveau 1. Maar het bleek heel moeilijk voor mij bij een regulier bedrijf te werken. Ik heb een afgekaderde werkplek nodig met goede begeleiding. Ik heb een tijd werkloos thuis gezeten. Dat is niks voor mij, ik ben liever bezig. Via de Sociale Dienst kwam ik in een traject bij Biga Groep.’

Mogelijkheden
Ik kende Biga Groep alleen van de schoonmaak, doordat mijn zus en haar vriend via Biga Groep bij het KNMI schoonmaken, ook ken ik ze natuurlijk van de oranje jassen buiten. Toen ik hier kwam ging er een wereld voor mij open. Ik word hier goed begeleid, mensen zijn bereid te luisteren en ik krijg goede ondersteuning. Samen met mijn jobcoach zijn we nu aan het onderzoeken of ik een indicatie beschut werk kan krijgen zodat ik hier kan blijven werken. Nu is het een proefplaatsing met behoud van uitkering, mooi natuurlijk als ik hier een salaris kan verdienen.

Regulier bedrijf
Door mijn autisme ben ik bij een regulier bedrijf niet op mijn plek. De begeleiding en aandacht is voor mij belangrijk. Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt maar voorlopig zit ik hier goed.