Geweldige kansen voor Besher op de arbeidsmarkt

Geweldige kansen voor Besher op de arbeidsmarkt

Nieuws

Besher (32 jaar) woont in Bunnik, komt uit Syrië en loopt nu taalstage bij Multicopy in Zeist. In Syrië studeerde Besher informatietechnologie aan de universiteit. Hij heeft daar zijn studie niet af kunnen ronden omdat hij moest vluchten voor de oorlog. Hij woont nu bijna vijf jaar in Nederland. Ondernemer Hilde Sainteromane biedt mensen graag een kans in haar bedrijf om zich verder te kunnen ontwikkelen en zet ook haar netwerk in. Zo ook voor Besher.

Via de Sociale Dienst kwam Besher terecht bij Biga Groep. Na een intakegesprek bij het re-integratiebedrijf met trajectbegeleider Martin Camstra kreeg hij hulp bij het op orde brengen van zijn cv en samen keken zij naar een logisch vervolg. Martin vertelt ‘‘Besher bleek een grote passie te hebben voor het grafische vak. Hij is handig met Photoshop, leergierig, is een representatief persoon én is communicatief vaardig. Om een stap verder te komen is het belangrijk dat hij zich eerst de Nederlandse taal verder eigen maakt. Een taalstage met behoud van uitkering was een logisch vervolg.’’

Netwerk
Biga Groep werkte al samen met Multicopy, meerdere kandidaten hebben daar stage gelopen en ook de afdeling verpakken verzorgt werk voor Multicopy. Zo wordt onder andere het magazine van de EHBO vereniging ingepakt. Martin vervolgt: ‘’Het is geweldig om te zien hoe deze samenwerking heeft uitgepakt. Besher helpt in de winkel, leert op de achtergrond een ander grafisch programma en spreekt Nederlands met klanten en collega’s. Ondernemer Hilde is enthousiast over de inzet van Besher en ziet een andere mogelijkheid met een nog beter toekomstperspectief voor hem.
Frans van het ICT-bedrijf Kology, dat Multicopy regelmatig inschakelt zocht een nieuwe medewerker. ‘’Besher heeft al een aantal keren met hem meegelopen en we zijn nu aan het kijken of hij ook daarin opgeleid kan worden. Frans is heel enthousiast over Besher dus wie weet. De ICT branche biedt veel kansen. Dat is een mooi toekomstperspectief voor Besher’, licht Hilde toe.

Kans
Besher is super dankbaar voor deze mooie kans. ‘’Biga Groep is voor mij een mooie brug om verder te komen. Van vluchteling naar een kans op de arbeidsmarkt. Ik heb bijna mijn inburgeringsdiploma. Ik wacht nog op het resultaat van mijn laatste examen, schrijfvaardigheid. Als ik dat gehaald heb, heb ik het afgerond op taalniveau A2. Daarna wil ik graag verder leren voor niveau B1 zodat ik goed met een opleiding aan de slag kan. Steeds een stapje verder. In de toekomst wil Besher graag werken als helpdesk-medewerker. Mijn sollicitatiegesprek bij Multicopy vond ik super spannend. Martin hielp mij om rustig te blijven.’’

Winst
Hilde zet zich graag in voor mensen als Besher: ‘Ik vind het belangrijk dat zij een kans krijgen. Natuurlijk zijn wij ook geholpen. Dat is juist een ‘mooie wisselwerking. Besher is heel intelligent dus die heeft minder begeleiding nodig op de werkvloer. Bij eerdere stagiaires was dit anders, maar dat is ook geen probleem. Ik kan het iedere ondernemer aanraden, je hebt niets te verliezen, het is alleen maar winst. Als ondernemer kun je eerst kennis maken in een proefperiode en als je ergens tegenaan loopt is Biga Groep daar om je te begeleiden. Sowieso zitten we met regelmaat met Martin aan tafel. Bij de EHBO-vereniging werken inmiddels ook twee kandidaten, op het secretariaat en in de webshop. Geweldig toch dat we elkaar zo kunnen helpen.’’