Biga Groep hangt nuttige cadeautjes op in De Bilt

Biga Groep hangt nuttige cadeautjes op in De Bilt

Dinsdag 4 februari hing wethouder Anne Brommersma het eerste geschonken nestkastje op, onder toeziend oog van het groenteam van Biga Groep. Het sociaal werkbedrijf schenkt 50 nestkastjes aan de gemeenten Zeist en De Bilt . Het ophangen van nestkasjes voor pimpelmezen en koolmezen is één van de maatregelen tegen de eikenprocessierups.

Van de vijf gemeenten is de Biga Groep het meest actief in de groenvoorziening en in de schoonmaak in de gemeenten Zeist en De Bilt. ‘Een mooie reden om iets terug te geven aan de inwoners en die gemeenten in het zonnetje te zetten’, vertelt directeur Gerhard ten Hove. Door nestkastjes op te hangen in de buurt van eikenbomen komen er meer koolmezen naar deze plek. En hoe meer koolmezen er zijn, hoe meer eikenprocessierupsen er worden gegeten. De nestkastjes die Biga Groep schenkt zijn gemaakt door Bartiméus.

Sympathieke actie
Wethouder Brommersma is blij met dit cadeau: ”Een geweldig cadeau dat hopelijk bijdraagt aan het bestrijden van de eikenprocessierups. Ook mooi om te zien dat enkele omwonenden direct enthousiast reageren op deze sympathieke actie van Biga Groep!”

Bestrijding
Het is bekend dat de processierups veel overlast veroorzaakt. Daarom zet de gemeente De Bilt in het voorjaar biologische middelen in voor het preventief bestrijden van de eikenprocessierups, en daarnaast nu dus ook deze nestkastjes.