Biga Groep biedt werk aan een beperkte groep

Biga Groep biedt werk aan een beperkte groep

Nieuws

Het sociaal werkbedrijf Biga Groep beperkte de uitvoering van werkzaamheden tijdens deze periode rond het coronavirus. De schoonmaakwerkzaamheden voor het RIVM, de gemeentehuizen en verschillende scholen zijn voortgezet, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van de Rijksoverheid. Vanuit de behoefte naar daginvulling en regelmaat voor een grote groep medewerkers is besloten meer werk te bieden en breidt het sociaal werkbedrijf de werkzaamheden voor deze groep weer uit. Vanuit dit sociale doel zijn er vanaf 6 april ook weer meer mensen buiten aan het werk, in de herkenbare oranje jassen. Aan iedereen het verzoek om ook hier rekening te houden met de anderhalve meter afstand.

Alle richtlijnen worden opgevolgd en een preventieteam van Biga bespreekt dagelijks de actualiteit en scherpt aan waar nodig. Biga Groep biedt op dit moment werk aan ruim 200 mensen in plaats van de gebruikelijke 550. De uitbreiding vanaf 6 april wordt zeer gecontroleerd uitgevoerd. Op de productieafdeling in het pand van Biga in Zeist en buiten in de groenvoorziening in Zeist, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Oproep afstand
Directeur van Biga Groep Gerhard ten Hove benadrukt dat het belangrijk is om ook voor onze mensen de anderhalve meter afstand-maatregel te respecteren: ‘’Als iedereen hieraan meewerkt kunnen wij ons werk in de openbare ruimte zo goed mogelijk weer oppakken. Natuurlijk zijn er alleen mensen zonder verkoudheidsklachten of koorts aan het werk’’.

Biga Groep biedt werk aan een beperkte groep.