Hallo, ik ben Judith de Jonge. Ik ben gemeentesecretaris/algemeen directeur in de gemeente Wijk bij Duurstede en op 13 mei ben ik in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Biga benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Biga. In die RvC werk ik samen met jullie directeur Gerhard ten Hove, Eric Westerhof en Gert Veenhof. En ja, wat doet zo’n Raad van Commissarissen eigenlijk? Kort gezegd houdt de RvC, namens jullie als werknemers en namens de aandeelhouders, toezicht op belangrijke beslissingen die worden genomen. Om er samen voor te zorgen dat Biga het mooie bedrijf blijft dat het is!

Een rare tijd is dit. Hoe heeft u dit ervaren? 
Het is zeker een rare tijd. Heel veel dingen zijn anders, in het werk maar ook thuis. Ik werk vanaf half maart zoveel mogelijk vanuit huis. Eén dag per week ga ik naar Wijk bij Duurstede om contact te houden met de collega’s die wel daar aan het werk zijn. Dat zijn de mensen die werken aan de balies waar bijvoorbeeld ook nu paspoorten afgegeven moeten worden, of omdat ze in het groen of op de milieustraat werken waar heel veel mensen hun afval komen brengen. En niet te vergeten werken er in Wijk bij Duurstede ook elke dag collega’s van Biga die onze werkplekken schoonhouden.
Thuiswerken gaat voor mij goed. Normaal gesproken zit ik veel in vergaderingen. En dat doe ik nu ook, alleen gaat dat nu allemaal via videobellen. Soms zit ik dus hele dagen te luisteren en te praten via een beeldscherm. Het werkt gelukkig allemaal goed, maar het is toch anders. En natuurlijk mis ik het om even bij te kletsen met mensen. Op het werk, maar thuis ook met vrienden en familie.

Ook bij Biga kunnen steeds meer mensen naar werk.
Wat wilt u tegen hen zeggen?

Wat ontzettend fijn dat jullie met zoveel collega’s weer aan het werk zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat het ontzettend moeilijk is als je opeens niet meer aan het werk mag. En dat je dat dan heel erg mist. Lekker aan het werk, contact met collega’s, je dagritme. Dat raak je dan allemaal even kwijt. Ook al was het nodig en het beste om te doen, leuk is anders! Ik vind het heel knap hoe jullie dat gedaan hebben en ben blij dat nu al weer bijna driekwart van alle Biga collega’s aan het werk kan! Zet ‘m op samen!

Soms een beetje spannend
Hoe fijn het ook is om weer aan het werk te gaan, het kan ook een beetje moeilijk zijn. Want eerst mocht je niet werken omdat je tot een risicogroep behoorde en nu kan dat weer wel. Dat kan ook best verwarrend en spannend zijn, want waarom kan het nu weer wel? Bedenk dat je gezondheid het allerbelangrijkst is! Dus hou je goed aan de richtlijnen: hou 1,5 meter afstand, was je handen vaak en als je verkouden of snotterig bent: blijf thuis. Echt, daar doe je jezelf en anderen een plezier mee. En als je toch twijfelt of met vragen of zorgen zit, dan zou ik ze in elk geval met je leidinggevende delen. Samen kom je er zeker uit.

Als we weer wat verder in ‘het nieuwe normaal’ zijn en we allemaal weer aan het werk kunnen, kom ik graag een dagje meelopen bij Biga om kennis met jullie te maken en te horen en zien wat jullie allemaal voor mooi werk doen!