Door Werkroute toch een baan

Door Werkroute toch een baan

Werkroute slaagde erin om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen ondanks de lastige coronaperiode. Zo ging Claire aan de slag bij Oervoer in Doorn. Werkroute is een samenwerking tussen de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Biga Groep. Via Werkroute bieden zij ondersteuning op maat aan kandidaten die onder de Wet Banenafspraak vallen of zijn aangewezen op een beschutte werkomgeving. 

De 26-jarige Claire van Wijnen werkt sinds dit jaar bij Oervoer, een snelgroeiend Doorns bedrijf gespecialiseerd in biologische dierenvoeding. Naast Claire werkt hier ook Robert die autistisch is. Beiden vinden het super dat ze in een bedrijf werken, waar ze hun talenten en capaciteiten ten volle kunnen benutten. “Ik ben zo blij dat ik in coronatijd toch een baan heb gekregen. Thuis zitten is een paar dagen leuk, maar ik verlangde echt om aan het werk te gaan. Ik hoop voor andere jongeren dat meer ondernemers het voorbeeld van Oervoer volgen.” Claire en Robert hebben praktijkonderwijs gedaan en vallen onder de banenafspraak. Dan is het hebben van een reguliere baan geen vanzelfsprekendheid. Via Werkroute komen jongeren als Claire wel aan een baan.

Gemotiveerd

‘’Dat terwijl deze jongeren heel erg gemotiveerd zijn’’, zegt ondernemer Patrick Versteeg. “Ik heb lang in het praktijkonderwijs gewerkt als stagecoördinator. Met de juiste begeleiding en aandacht, heb je fantastische werknemers die vol overtuiging en passie werken. Iedereen is anders. Maar dat maakt het ook mooi.” Oervoer maakt onderdeel uit van het Heel Centrum, vertelt hij. Ontstaan vanuit een oorspronkelijk idee op mens en dier. “Mijn vrouw zag als dierenarts dat er een verband was tussen wat dieren aten en de ziektes en allergieën die ze kregen. Reguliere dierenvoeding bevat rijst, granen en koolhydraten. Producten die dieren normaliter niet eten. Als ze dat te veel krijgen, worden ze ziek. Ons dierenvoedsel bevat (hoofzakelijk) alleen biologisch vlees.” Versteeg exporteert inmiddels vanuit Doorn de diervoeding over de Benelux.

Talenten

Jobhunter Christian Slagter van Werkroute zag direct dat dit de juiste plek was voor Claire. “Wij zoeken voor iedere kandidaat naar een werkomgeving waarin ze kunnen floreren en die past bij hun talent en werkwensen. Ondernemers als Patrick staan open voor mensen als Claire en Robert. Dat bepaalt ook het succes. Ik hoop dat in de regio meer ondernemers de waarde zien van het aannemen van werknemers als Claire.”  Claire fietst met plezier naar haar werk. “Ik heb mijn draai gevonden”, zegt ze lachend.

Christian, Claire en Patrick blij met dit succes.

 

Menu