Dik tevreden met mijn baan

Dik tevreden met mijn baan

De Breul blij met Ali

Ali (38) zorgt samen met zijn team dat school De Breul in Zeist er iedere dag picobello uitziet. Hij woont in Zeist, komt uit Somalië en sprak negen jaar geleden geen woord Nederlands. Na een taalcursus en werkstage kreeg hij twee keer een jaarcontract en heeft hij een vast contract. Ook volgde hij verschillende opleidingen. Hij heeft het erg naar zijn zin als eerste medewerker bij zijn werkgever Biga Groep. Werken daar geen gekke mensen? Nee, lacht Ali, zeker niet. Anders zou ik ook gek zijn.

In de ochtend stapt hij vroeg uit bed zodat hij om 6 uur kan beginnen. Om 10 uur gaat hij naar huis voor een pauze. In de middag komt hij weer terug en werkt hij van 15 tot 18 uur. ‘’Ik voel veel vrijheid hier’’, vertelt Ali. ‘’Het is een gezellig team en het is fijn om iedere maand een salaris te verdienen door zelf te werken. Ik betaal m’n huisje, boodschappen, ik maak iedere maand geld over naar mijn familie in Somalië en ga ieder jaar op vakantie. Afgelopen zomer ben ik lekker naar Turkije geweest.’’

Waarom bij Biga?
Eerder kreeg Ali twee andere aanbiedingen van werkgevers. Maar daar ging Ali niet op in. ‘’Ik werk echt graag bij Biga Groep. Als ik een vrije dag of vakantie vraag, kan dat eigenlijk altijd en ik krijg mijn salaris iedere maand op tijd. Ik heb opleidingen gekregen en natuurlijk de taal geleerd en als er echt iets is kan ik altijd bij iemand terecht.’’ Ali vertelt over een collega: ‘’Zij werkte eerst 3 maanden op proef, deed haar werk netjes en kwam iedere dag op tijd. Nu heeft ze een jaarcontract gekregen. Ik ben echt blij voor haar. Je ziet echt dat ze gelukkiger is geworden. We kunnen goed mensen gebruiken in ons team. Ook als je geen ervaring hebt. Iedereen is van harte welkom.’’ Ali opent lachend zijn armen.

Verantwoordelijk
‘’Bij De Breul zijn ze ook heel blij met het team. Ze zeggen dat ze niet zonder ons kunnen. De kinderen doen soms gekke dingen met zeep op de grond of tekenen op de wand. Ik mopper daar niet over en blijf rustig, het is mijn taak om het op te lossen. Als de conciërge er niet is, sluit ik de school ook weleens af. In een ander schoolgebouw vlogen s ’nachts twee vogels naar binnen, omdat een leerkracht het raam open had laten staan, daardoor ging het alarm af. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus ik sluit alle ramen. Er werken aardige mensen hier op school ieder met zijn eigen taak.’’

Lekker bewegen
Dat Ali zich hier als een vis in het water voelt zie je duidelijk. Wil je nog meer leren? Ali lacht. ‘’Ik kan nog leren voor meewerkend voorman, maar ik vind werken achter de computer minder leuk. Dit werk past goed bij mij, ik houd van lekker bewegen.’’

Zie jij een baan in het schoonmaakteam ook wel zitten? Klik hier.

 

Ali is dik tevreden met zijn baan bij Biga Groep en bij opdrachtgever De Breul