Staatssecretaris van der Maat bezocht Biga Groep

Staatssecretaris van der Maat bezocht Biga Groep

Maandag 18 juli bracht staatssecretaris van Defensie, Christophe van der Maat, een werkbezoek aan Biga Groep in Zeist.  De staatssecretaris liet zich informeren over de aanpak van het sociaal werkbedrijf en over de opdracht die zij uitvoeren voor de Rijksoverheid.

Hij nam de tijd om te zien hoe het op de kledingsorteerafdeling  aan toe gaat en welke activiteiten er allemaal plaatsvinden. Ook ging de staatssecretaris in gesprek met de medewerkers en zei bijzonder trots te zijn op de samenwerking.  “In plaats van hoge verbrandingskosten wordt er ingezet op hergebruik en recycling van de kleding en materialen. Met de inzet van Biga Groep zorgen we er daarbij voor dat ruim 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passend werk hebben. Heel mooi om te zien dat zij ervaren dat zij onderdeel uitmaken van Defensie!”

Belangrijke opdracht
Het sociaal werkbedrijf in Zeist is heel blij met deze samenwerking, waarmee veel mensen met een arbeidsbeperking een betaalde baan hebben. “De hoeveelheid sorteerwerk is de afgelopen jaren groter geworden doordat ook de kleding van andere rijksdiensten is toegevoegd. En we verwachten dat ook in de toekomst deze werkzaamheden zullen blijven groeien. Daar zijn we heel blij mee omdat we zo nog meer mensen uit de Participatiewet een passende baan bieden”, aldus directeur Gerhard ten Hove.

Fijne samenwerking
In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers bij Biga Groep gegroeid, mede dankzij opdrachtgevers als de Rijksoverheid. De afgelopen maanden mochten 120 medewerkers van Biga Groep óók op werkbezoek bij het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrustingbedrijf  (KPU-bedrijf). In 10 groepen werden zij daar rondgeleid zodat ze konden zien en ervaren welke werkzaamheden daar nog meer plaatsvinden.