Even voorstellen: de nieuwe voorzitter van onze aandeelhouders

Even voorstellen: de nieuwe voorzitter van onze aandeelhouders

Gerrit Boonzaaijer is de nieuwe voorzitter van de aandeelhouders van Biga Groep. Lees wie het gezicht is achter deze man. We stelden hem een aantal vragen:

Wie is Gerrit Boonzaaijer?
Mijn naam is Gerrit Boonzaaijer en ik ben in Doorn geboren, waar ik nog steeds woon. Ik ben 54 jaar oud, getrouwd met Marga en wij hebben 6 kinderen.

Welke ontwikkeling vindt u als nieuw aandeelhouder belangrijk bij Biga Groep?
Wat voor mij het belangrijkste is, is dat wij voor iedereen passend werk hebben waar onze medewerkers en de opdrachtgevers trots op zijn.

Hoe ziet uw werkweek eruit?
Mijn werk is heel afwisselend en elke werkweek is weer anders. Op maandag heb ik vaak overleg met mijn medewerkers. Elke dinsdag heb ik collegevergadering met burgemeester en collega wethouders. Woensdags hebben we altijd een persgesprek, dan bespreken we met de journalisten wat er speelt in de gemeente. Donderdags en vrijdags ga ik zoveel mogelijk in gesprek met onze inwoners en ondernemers om van hen te horen wat het beste voor onze gemeente is. En op maandag- en donderdagavond hebben we gemeenteraadsvergadering. Na een drukke week ben ik blij dat ik zaterdag en zondag kan besteden aan ons gezin.

Welke zaken heeft u in uw portefeuille, oftewel waar gaat u over?
Als eerste het sociaal domein, dan kun je denken aan Zorg, Welzijn Werk en inkomen en Participatiewet, vandaar dat ik ook een bijdrage mag leveren aan de Biga. Verder dienstverlening, vastgoed en grondzaken, woonwagenbeleid en een aantal mooie projecten zoals de ondertunneling van Maarsbergen, het station Driebergen-Zeist en de herstelschade van de Valwind in Leersum.

Is wethouder uw droombaan?
Het is een mooie baan, ik heb er vroeger nooit van gedroomd want ik wilde eigenlijk bakker worden. Wat de baan zo mooi maakt is dat je voor heel veel mensen iets kunt betekenen. En het is heel afwisselend. De ene dag werk je aan een spoortunnel, de andere dag gaat het over het planten van bomen.

Waar bent u trots op?
Eigenlijk ben ik best wel een beetje trots op het nieuwe mooie station in Driebergen-Zeist. In de eerste plaats natuurlijk over hoe mooi het past tussen de mooie landgoederen, maar ook op de manier waarop het is gebouwd.

Wat moet er de komende jaren nog gebeuren?
We zien dat er de komende jaren veel werk te doen is en de arbeidsmarkt krap is, dus samenwerking is echt belangrijk.

Wilt u nog iets kwijt aan ons team van bijna 600 medewerkers?
Ik vind het erg leuk om nu ook voor de Biga te werken. Een aantal medewerkers ken ik al vanuit het gemeentehuis en de groenvoorziening. Het is leuk om ook de mensen en het werk op de werkplaats te zien en de mensen te spreken. Ik wens jullie veel werkplezier en succes met de verbouwing en uitbreiding van de werkplaats!