Mediaskills helpen bij persoonlijke ontwikkeling

Mediaskills helpen bij persoonlijke ontwikkeling

Begin dit jaar startte het sociaal werkbedrijf Biga Groep met het Biga Media Team. Een team van zes medewerkers maakt dit jaar tien filmpjes onder leiding van een professionele videomaker en trainer. De teamleden werken op de verschillende afdelingen Groen, Catering, Receptie, Verpakken en Defensie bij Biga Groep. Tien dagen lang vormen zij echter samen het Biga Media Team. De filmpjes gaan over uiteenlopende onderwerpen, denk aan het bezoek van Tweede Kamerleden, de vakantie of het werk dat bij Biga wordt verzet voor Defensie.

Directeur Gerhard ten Hove is enthousiast over deze samenwerking: ‘‘Natuurlijk zijn we blij met de extra content, maar het is vooral mooi om te zien dat dit team zich enorm heeft ontwikkeld tijdens de draaidagen. Het enthousiasme en zelfvertrouwen spat eraf. Gemaakt voor en door onze medewerkers. Dat past natuurlijk helemaal bij ons bedrijf waar we mensen helpen bij het maken van een volgende stap in of naar hun werk.’’

Ervaring rijker
Een van de deelnemers is Daniel. Hij vertelt trots: ‘‘Mooi om alle kanten van Biga op een leuke manier in beeld te brengen. We beginnen met een storyboard, daarna krijgt iedereen een rol toegewezen van cameraman tot producer. Dit wisselen we per keer. Een rol verrast je soms ook. In het laatste filmpje was ik de regisseur en dat vond ik eigenlijk leuker dan ik vooraf had gedacht.’’ Media-collega Marie-Louise vult aan: ‘‘Het is heel leuk om iets in elkaar te zetten en dat je het samen zo kan fixen om het mooi in beeld te brengen. Een andere twist dan mijn dagelijkse werk. Improvisatie komt daar ook bij kijken, alles bij elkaar is het een mooie uitdaging.’’

Lef
Videomaker en trainer Edwin Bakker van Golypoon vindt dat Biga Groep lef toont met de inzet van het Biga Media Team. ‘‘Enkele onderwerpen waren vooraf bepaald maar de organisatie heeft het vooral aan ons overgelaten. Niet al mijn opdrachtgevers kunnen dit loslaten. Het is geweldig om te zien wat het Media Team losmaakt. In het begin hadden we best een aantal verlegen mensen en als je ze nu in hun rol ziet: geweldig!’’

Bekijk de filmpjes op het Youtube-kanaal van Biga Groep.