Biga Groep investeert in een duurzame toekomst

Biga Groep investeert in een duurzame toekomst

Het gebouw van Biga Groep aan de Thorbeckelaan wordt in hoog tempo verduurzaamd. Zo wordt het 20 jaar oude luchtbehandelingssysteem vervangen, wat zorgt voor een prettig en gezond werkklimaat maar ook bijdraagt aan een forse verlaging van het energieverbruik. Samen met de overstap van verwarming op gas naar elektrische verwarming zorgt dit dat het gasverbruik van Biga met 75% kan dalen. Om het extra elektriciteitsverbruik te compenseren wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid van 170 naar 772 stuks. Naar verwachting leveren de zonnepanelen straks minstens 40% van de benodigde elektriciteit.

Directeur Gerhard ten Hove is enthousiast over deze ontwikkeling: “Naast de enorme besparing op energie dragen we op deze manier ons steentje bij aan het milieu. Ook gebruiken we al zoveel mogelijk elektrische auto’s en gereedschap. Verder wordt de isolatie van het pand verbeterd en krijgt de buitenkant een modern jasje. Dit past bij hoe trots onze medewerkers zijn op hun werk.”