De perfecte baan voor Roan

De perfecte baan voor Roan

Een jaar geleden kwam Roan (22 jaar) uit Zeist via de gemeente bij ons terecht voor een traject. Roan heeft autisme en het lukte hem niet om een baan te krijgen en/of te houden bij een andere werkgever. Lees hier zijn verhaal.

Roan vertelt: ”Ik leerde bij Biga Groep hoe het is om een echte baan te hebben en hoe het voelt om aan het werk te zijn. Het sorteerwerk hier op afdeling Defensie sprak mij gelijk aan. Ik kende al best wat spullen en dat leek mij interessant om mee te werken. Ik werkte eerst twee halve dagen op deze afdeling en daarna bouwde ik dit op. Na 2 maanden werkte ik al 32 uur per week. Ik werd goed begeleid door een collega en ik vind het fijn om hier aan het werk te zijn. In het verleden heb ik me vaak alleen en nutteloos gevoeld. Collega’s hier begrijpen mij goed en ik voel me hier heel nuttig. Ik voel me daardoor thuis en dit is voor mij de perfecte werkplek. Ik ben super trots op mezelf, het vaste ritme heeft mij heel goed geholpen en geeft mij houvast. Om te werken bij Biga Groep hoef je niet gek te zijn. Voor iedereen die begeleiding nodig heeft of net wat extra hulp nodig heeft, is Biga een gezellige plek om te werken. En ik verdien natuurlijk ook een salaris. Ik loop in de ochtend met een lach op mijn gezicht naar mijn werk en aan het einde van de dag ga ik met een voldaan gevoel naar huis.