Biga Groep schenkt circulaire picknickbanken

Biga Groep schenkt circulaire picknickbanken

Vrijdag 3 februari – Biga Groep schenkt circulaire picknickbanken aan gemeente Utrechtse Heuvelrug als gebaar voor de valwind op 18 juni 2021 in Leersum. De picknickbanken zijn gemaakt van bedrijfskleding van het sociaal werkbedrijf. De eerste is geplaatst bij basisschool Meander in Leersum.

Groeien
Niels van Bladeren, teamleider Biga Groep, vertelt: ‘‘Ons groenteam was onder de indruk van de ravage na de storm van vorig jaar. Gelukkig plant de gemeente nieuwe bomen en beplanting aan. Deze bank is een mooie geste van Biga aan onze opdrachtgever. We hopen dat de kinderen er veel plezier van hebben’’.

Allround
Wethouder Anouk Haaxma: ‘‘Het is een mooi duurzaam cadeau wat goed bij ons past. Wij zijn blij met deze bank en zeker ook met al het werk dat Biga Groep voor onze gemeente verzorgt. Naast het groenonderhoud worden de werkplekken in het gemeentehuis schoongemaakt. Ook halen zij het grofvuil op en zamelen zij via de containers en huis-aan-huis het textiel in van onze inwoners’’.

Circulaire picknicktafel
De werkkledingstukken van Biga Groep van katoen en polyester worden verwerkt tot een recyclebaar composiet. Dit composiet wordt verwerkt tot hoogwaardige producten, onder andere tot deze picknicktafels. Het unieke is dat de tafels uiteindelijk ook weer te recyclen zijn naar composiet. Het composiet is oneindig te recyclen.

Fotobijschrift: De kinderen van basisschool Meander zijn blij met de bank van Biga Groep.