Collega Jozé knoopte ons aan een mooi goed doel

Collega Jozé knoopte ons aan een mooi goed doel

Op de kleding die Biga Groep sorteert voor Defensie zitten vele knopen. De kleding die niet meer door Defensie wordt ingezet wordt zoveel mogelijk gerecycled. De knopen werden apart verzameld door Jozé, voor als er eens een goed doel was. Amy van Son, projectmanager van “Helmen vol Verhalen”, wist van de vele knopen bij Biga en knoopte dit mooie doel aan Biga Groep. Samen met Teamleider Robert Jan overhandigde Jozé gisteren 60.0000 knopen aan leerlingen en hun lerares van School De Nieuwe veste in Hardenberg. Deze school verzamelt anderhalf miljoen knopen voor het bouwen van een groots herdenkingsmonument dat vanaf juli in Westerbork te bezichtigen zal zijn. Elke knoop staat symbool voor een kind dat de Holocaust niet overleefde.

Update: inmiddels zijn er 1,6 miljoen knopen verzameld en is het eerste doel behaald. De school spaart verder voor een kunstwerk op school.

Bekende acteur Jeroen Krabbé is initiatiefnemer van dit project. Hij werd geboren in 1944 en verloor veel familie in de jaren 1940-1945. Het mooie project heeft al veel knopen en aandacht opgeleverd, ook op televisie. Een fantastisch project waar Biga Groep en Defensie zich graag voor inzetten.