Rijksoverheid en Biga Groep vieren de samenwerking

Rijksoverheid en Biga Groep vieren de samenwerking

Dinsdag 14 maart vierden de sorteermedewerkers van Biga Groep en de contactpersonen van de Rijksoverheid de contractverlenging voor de komende 10 jaar. Een feestelijk moment in Zeist met koffie en gebak. De Rijksoverheid besteedt al negentien jaar sorteerwerkzaamheden uit aan Biga Groep. Dagelijks hebben honderdtwintig mensen hieraan een betaalde baan. Mensen voor wie het hebben van een baan misschien niet altijd zo vanzelfsprekend is.

Jaarlijks worden er 6.100 houten kisten, met kleding en uitrusting, getransporteerd met grote vrachtwagens vanuit het hele land naar Biga Groep. In totaal zijn er 28.000 soorten artikelen die gesorteerd worden op soort en kwaliteit. Het doel hiervan is om de artikelen maximaal voor hergebruik in te zetten. Zo worden er nieuwe artikelen van gemaakt, komt het terecht bij de domeinen of wordt het gewassen en hergebruikt.

Mooie opdracht
Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep, is heel blij met de gunning van deze opdracht: ‘‘Bij de aanbesteding kwam Biga Groep, voor de vierde keer op rij, als beste uit de bus en met deze verlenging onderstrepen we de goede samenwerking. Het is mooi en constant werk wat goed past bij het team. Ons team is trots dat ze met hun inzet, dagelijks iets kunnen betekenen voor de Rijksoverheid en Defensie.”

Bijschrift foto: Taart en koffie voor de sorteermedewerkers van Biga Groep.