De jobcoach is mijn engel

De jobcoach is mijn engel

Nieuws

Pilar (55 jaar) woont in Cothen en werkt nu bijna een jaar in het schoonmaakteam van Biga Groep. Iedere ochtend stapt zij met gemak om half vijf uit bed om van half zeven tot twee aan de slag te gaan in het gemeentehuis van Utrechtse Heuvelrug in Doorn.
Zij maakte het nodige mee in haar leven en het hebben van een baan was zeker niet vanzelfsprekend voor haar. Zij vertelt haar verhaal.

“Ik kom uit Columbia en vluchtte in 2005 naar Nederland. Eerst deed ik vrijwilligerswerk maar ik vond het altijd heel moeilijk om contact te maken met mensen. Ik had veel angsten en spanningen, door alles wat ik heb meegemaakt. Via mijn contactpersoon van de Regionale Sociale Dienst kwam ik terecht bij Biga Groep. Daar maakte ik kennis met jobcoach Trudy. Zij is in mijn ogen echt mijn reddende engel. Zij luisterde naar mijn verhaal en we leerden elkaar kennen. Ik was geen nummer maar een mens. Zij begreep mijn lastige situatie waardoor mijn vertrouwen weer groeide. Ik startte met twee dagen stage in dit schoonmaakteam, maar al snel breidde dit uit. Nu werk ik 36 uur per week met heel veel plezier, heb ik een contract en verdien ik iedere maand mijn salaris’’, vertelt Pilar trots.

Impuls
“Mijn collega’s zijn voor mij van grote waarde. We helpen elkaar en zij voelen voor mij echt als familie. Mijn Nederlands is nog niet zo goed dus het geduld en hun oprechtheid is heel belangrijk. Deze baan heeft mij een enorm impuls gegeven en ervoor gezorgd dat ik mij verder ontwikkelde. Ik woon met een zoon en dochter in Nederland en ook zij zien wat deze baan en Biga Groep voor mij betekenen. Schoonmaakwerk wordt nogal eens ondergewaardeerd, zeker in het land waar ik vandaan kom. Ik ben juist heel trots dat ik bij Biga Groep werk. Moet je kijken wat dit mij allemaal brengt’’, lacht Pilar. “Het is een grote zoektocht geweest en dit is voor mij echt het puzzelstukje op de juiste plaats. Biga kwam op het juiste moment voor mij, mijn leven is nu goed.’’