Werken bij Biga Groep is zo gek nog niet

Werken bij Biga Groep is zo gek nog niet

Nieuws

Jeroen (30) woont in Zeist en versterkt sinds vijf maanden het groenteam van Biga Groep. Niet met een betaalde baan maar via dagbesteding. Hij is lichamelijk beperkt en ook mentaal heeft hij het aardig voor zijn kiezen gehad. Lees hier zijn verhaal.

‘’Ik werd geboren met een korte pees in mijn voet dus ik loop niet zo lekker. Daarnaast heb ik kokervisie dus ik zie niet alles, maar ik weet niet beter. Ik werkte zeven jaar op de kinderboerderij in Huis ter Heide. Op een gegeven moment was ik het daar zat en kwam ik thuis te zitten. Het ging niet goed, de spanningen liepen aardig op. Ik vind het lastig om met conflicten om te gaan en ben hoog sensitief. Dat bereikte toen zijn dieptepunt en ik zat vervolgens twee jaar thuis op de bank.

Waarde
Maar met veel therapie en gesprekken, klom ik langzaam op. Via Abrona kreeg ik een intakegesprek bij Biga Groep. Dat voelde gelijk goed. Ik kreeg het gevoel of ik mensen al jaren kende. Iedereen die hier werkt heeft een rugzak, dat heb ik zelf natuurlijk ook. Ik oordeel niet snel, omdat ik zelf natuurlijk ook een beperking heb. Belangrijk is dat respect van twee kanten komt. Door mijn stage van vroeger kende ik Biga Groep. Als om 7 uur de wekker gaat heb ik niet gelijk zin. Maar als ik me bedenk wat mij het werk brengt, dan ga graag naar mijn werk. Lekker aan de slag.

Dagbesteding
Eerst kreeg ik een baan bij de inpak aangeboden maar dat zag ik niet zitten. Ik wil lekker buiten werken en kon aan de slag in het groenteam in Zeist. Het werk is heel afwisselend en ik kom op verschillende plekken. De ene dag werk je met drie collega’s en de andere keer met zeven. Het bevalt me heel goed en ik heb leuke collega’s. Door mijn lichamelijke beperking blijft het bij dagbesteding en is het niet een betaalde baan zoals bij sommige collega’s. Dat is natuurlijk jammer maar ik ben al lang blij dat ik weer bezig ben en werk. Ik heb lang genoeg thuisgezeten. Biga Groep is er dus ook voor mensen die er net tussen vallen’’, legt Jeroen uit.

Begeleiding
‘’Ik woon in woonvoorziening Binnenbos, dus op mezelf en als ik hulp nodig heb dan is er begeleiding. Ze  komen twee keer in de week kijken. In de toekomst kan ik misschien weer zelfstandig wonen met ambulante hulp, daar werken we langzaam naar toe. Ik kijk nu per dag hoe het gaat en dat bevalt me prima. Inmiddels kan ik een stuk beter omgaan met een conflict door er gelijk over te praten. Eerste medewerker Bert en Raymond begeleiden ons bij het werk dat is heel fijn.

Ambities
Mijn ouders zullen best trots op mij zijn. Ik kom van heel diep en krabbel langzaam weer op, daar doe ik erg mijn best voor. Mooi als ik ooit weer op mezelf kan wonen met ambulante begeleiding, als het mij gegeven is. Bij Biga Groep ga ik nooit meer weg als het gaat zoals het nu gaat. Ik zit beter op mijn plek dan ooit.

Onder de mensen
Als ik niet werk dan wandel ik naar mijn oma. Ik zoek mijn familie voor een kop koffie of kijk televisie. Ik houd ook van zingen, thuis of in de kroeg. Lekker onder mensen. Het zingen op mijn werk vinden collega’s ook leuk.’’