PSO certificaat de kers op de taart

PSO certificaat de kers op de taart

Nieuws

Maandag 6 november ontving Eric Westerhof, namens Biga Groep, het PSO 30+ certificaat. PSO-(h)erkenning is hét keurmerk voor inclusief ondernemen waarmee zichtbaar wordt wat de bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Een feestelijk moment.

Eric Westerhof, lid Raad van Commissarissen vertelt trots: ”Biga Groep is in de regio een belangrijke werkgever. Dit team biedt inwoners alle kansen naar werk. Door een dienstverband te bieden maar ook door ze te trainen en of te begeleiden naar een baan bij een andere werkgever in de regio. Daar is dit werk ontwikkelbedrijf heel succesvol in. Dan is het halen van het PSO-certificaat een kers op de taart en zeker geen vanzelfsprekendheid.”

PSO stimuleert inclusief ondernemerschap
De PSO streeft er naar dat sociaal werkgeverschap de norm wordt en iedere organisatie mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk helpt en houdt. De PSO meet in hoeverre organisaties bijdragen aan arbeidsparticipatie. Jan Theo Hoefakker van PSO-Nederland legt uit: “Iedere werkgever in Nederland heeft als opdracht het inclusiever maken van de arbeidsmarkt. Iedere sociaal werkgever biedt direct of indirect plek aan mensen die aan de zijlijn staan. Met het PSO-keurmerk helpen we organisaties bij het vervullen van die opdracht. We maken zo arbeidsparticipatie meetbaar, maatschappelijke impact zichtbaar en sociale inkoop de norm”. Dit Blijkt ook uit het feit dat steeds meer opdrachtgevers sociaal werkgeverschap aangetoond met het PSO-certificaat toepassen bij Social Return.

Biga Groep is het werk en ontwikkelbedrijf voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Wij zijn werkgever, óók voor mensen die niet zelfstandig een baan kunnen vinden. Door inwoners in dienst te nemen of hulp te bieden bij de zoektocht naar een baan bij bedrijven in de regio.

Bijschrift: Jan Theo Hoefakker van PSO-Nederland overhandigt het certificaat aan Eric Westerhof lid van Raad van Commissarissen (RvC) Biga Groep.
Op de achtergrond: Hans van Driel, manager Biga Groep, Erik van der Veen, directeur Biga Groep en Judith de Jonge lid RvC.