Je moet gewoon stappen zetten om verder te komen

Je moet gewoon stappen zetten om verder te komen

Nieuws

Tess (18) woont in Bilthoven en werkt in gemeentehuis De Bilt. Nadat zij speciaal onderwijs in Hilversum volgde, verhuisde zij samen met haar moeder naar De Bilt. Ze werkte eerst op een manege maar kon daar niet blijven. Haar mentor van school wees haar op de mogelijkheid om bij het werk ontwikkelbedrijf Biga Groep aan de slag te gaan. Haar ouders waren niet direct enthousiast. Na een kennismakingsgesprek met recruiter Martin bleken alle ingrediënten voor een leuke passende baan bij Tess om de hoek te liggen.

Tess vertelt vrolijk: ‘’Martin vertelde over een fijne werkplek in het gemeentehuis in de schoonmaak. Ik startte daar met een stage en vond het werk en mijn collega’s gelijk leuk. Ik werk in een fijn team en er hoeft niks op een bepaald tijdstip af. Er is hier genoeg te doen.  We worden begeleid door voorvrouw Jessica. Ze werkt ook mee dus we doen dit werk echt met z’n allen. Als er iets is of je hebt te veel aan je hoofd dan kan je bij haar terecht en helpen we elkaar. We geven elkaar veel complimenten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we het gezellig hebben.

Stappen zetten
Als iemand nieuwsgierig is of werken bij Biga Groep iets voor hem of haar is? Kom gewoon langs, probeer het en dan kan je zelf voelen of het bij je past. Als het werk niet bij je past zoeken ze gewoon iets anders voor je, er is genoeg te doen. Ik woon doordeweeks bij mijn moeder en in het weekend kijk ik of ik naar mijn vader kan. Ik werk vier dagen per week, elke dag van zes tot twee uur. Ja, ik ga vroeg uit mijn bed, daar is mijn moeder nog steeds verrast over. Vroeger was ik geen ochtend mens maar dat leer je snel genoeg, omdat ik mijn werk leuk vind. Je moet gewoon stappen zetten om verder te komen. Hoe meer stappen je zet, hoe meer het went en het je helpt.

Hoezo beperking
Of ik een beperking heb? Mijn moeder zegt van wel. Maar zelf merk ik er niet zoveel van. Mijn moeder zegt dat ik slecht uit boeken kan leren. Rekenen ben ik niet goed in maar Engels kan ik best goed. Doordat ik familie heb in India en Amerika en ik Engelse programma’s kijk. Ik doe gewoon mijn ding en geef mijn baan een tien. Ik hoop dat ik hier nog lang lekker kan blijven werken. En het is natuurlijk ook fijn dat ik een salaris verdien.’’