Met veel plezier werk ik midden in het bos

Met veel plezier werk ik midden in het bos

Nieuws

Van dagbesteding naar Biga naar een betaalde baan

Wesley (28) werkt sinds oktober vorig jaar bij Landgoed Beukbergen in Huis ter Heide. Eerst werkte hij dertien jaar met plezier bij dagbestedingsorganisatie Bikkel. Toen adviseerde de Regionale Sociale Dienst hem om op zoek te gaan naar een betaalde baan. Hij wilde graag in eerste instantie met dieren werken en maakte kennis met het werken op een boerderij bij Abrona. Na een zoektocht kwam hij terecht bij Biga Groep. Hij ging aan de slag in de schoonmaak bij Biga aan de Thorbeckelaan om alles te leren, daarna combineerde hij het werk op het landgoed. Het werk daar bevalt Wesley zo goed en ook bij Beukbergen zijn ze zo tevreden dat hij nu daar in dienst is. Lees hier zijn verhaal.

‘‘Toen ik bij Biga startte werd ik opgevangen door collega Ali. Zij maakte mij wegwijs. Ik maakte al wel eens schoon op school en dat werk sprak mij toen al aan. Bij Biga werken best veel mensen en dat vond ik veel te druk. Toevallig kwam deze vacature voorbij. Nu kan ik lekker hier werken in een rustige omgeving midden in het mooie bos. Ik werk van ‘s ochtends zeven tot elf en langzaam breiden we dit uit. Daar word ik goed in begeleid.

Blijkbaar een beperking
In de ochtend fiets ik al vroeg hier naar toe. Dan is het heel rustig en nog donker. Je hoort veel vogels en ziet de zon opkomen. Dat is toch mooi. Blijkbaar heb ik een beperking maar ik heb geen idee wat ik heb. Het solliciteren ging niet en het is fijn dat ik hier nu kan werken. We werken in een team met zes collega’s, inclusief twee begeleiders. We maken zalen schoon en vervangen bijvoorbeeld ook het papier op het whiteboard. De vloer van de toiletten, het legen van de prullenbakken, ik vind het best afwisselend. We vullen ook de koffiezetapparaten en houden die netjes. Om negen uur checken de gasten uit en maken we de kamers schoon.

Werkplezier
Ik ben heel blij met mijn contract en zie mijn toekomst positief, ik kan hier nog veel groeien. Er is nog een kapel en een hoofdgebouw. Zo krijg je steeds meer verantwoordelijkheden als het goed gaat. Ik heb al sleutels en een portofoon. Ze zijn tevreden over mij en er blijft dus nog genoeg te leren. Biga Groep was voor mij echt een springplank naar deze baan. Ik vind het leuk om een praatje te maken met de mensen. Vanmorgen maakte ik bijvoorbeeld de deur open voor iemand met een rolstoel. Ik bied een kopje koffie aan en dat werd gewaardeerd. Mensen worden blij omdat je ze helpt. Dat maakt het werk voor mij leuk. Als ik een keer iets vergeet dan is dat niet zo erg.

Zelfstandig
Op de woongroep waar ik nu woon is het heel druk. Eind maart ga ik waarschijnlijk zelfstandig begeleid wonen. Dat is weer een volgende stap, mooi toch. Werken bij Biga Groep is echt zo gek nog niet. Probeer het eens, loop een paar dagen mee. Ik vroeg me eerst af of dit wel wat ging worden en moet je nu eens kijken’’, vertelt Wesley trots.